Jednou za čas na něj dostanu ohromnou chuť. Většinou někam jdeme, ale když to nejde jinak, klidně si ho doma ušudláme. Tohle dnešní sushi jsme ani nemuseli šudlat – Chirashi Sushi se dá přirovnat k sushi salátu a jsou to prostě jednotlivé součástky, ochucené a navrstvené v misce.
Do misky dáte rýži a na ní si naskládáte libovolně všechny možný ingredience, který se jinak používají jako náplň. Teda nevím jestli to takhle úplně přesně dělají v Japonsku, ale my jsme to takhle dneska dělali :) Měli jsme grilovaný kalamáry, krevety, lososa, avokádo, mrkev naloženou v nálevu z rýžového octa a cukru a samozřejmě nesměla chybět sojovka, zázvor a wasabi. A salát z řas!
Jinak sníh u nás v Lounech pořád není – sotva trochu napadne, hned to roztaje. Ale stačí vyjet o pár kilometrů a tak 100 m nadmořské výšky dál, a dá se už i sáňkovat. Dneska jsme si to užili kolektivně. Nevím, jestli je to tím asijským jídlem, ale dneska jsem fakt v zenu. Z těhlech malých radostí, jako je odpoledne venku a domácí večeře s kamarádama, teď žiju, a je mi dobře.
V tom mým mikrosvětě.
To vypadá na luxusní hody )))
OdpovědětVymazatSníh si taky užíváme.
Ano ano, bylo to báječný. Dělala jsem ho pak ještě dvakrát, teď jsem už snad na nějakou dobu nasycená :-D
OdpovědětVymazat